Düzce Organize Sanayi Bölgesi 1996 yılında kuruldu. Toplam 61 parselden oluşuyor. Parsellerde KAKS oranı %70. 1 milyon metre karenin üstünde sanayi alanına sahip. 2004 yılına kadar 3 işletmenin faaliyet gösterdiği bir bölgeydi, ancak 5084 Sayılı “Yatırımların ve İstihdamın Teşviki” hakkındaki kanunun çıkartılması ile birlikte bölge çok sayıda talep aldı. Bu talepler doğrultusunda 2005 yılında yatırımlara başlandı ve 2007 yılı itibariyle yatırımların büyük bir kısmı tamamlanarak üretime geçildi. Avantajları Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu ve Bursa gibi büyük sanayi şehirlerine yakın olması, ayrıca Sabiha Gökçen havaalanına, Karadeniz Ereğli Limanı’na, Zonguldak Limanı’na, Gebze Limanı’na ve demiryolu ağına yakın bir konumda bulunması. Ayrıca Batı’da 15 km uzaklıkta bulunan Gölyaka ve 20 km uzaklıkta bulunan Kaynaşlı ilçeleri çıkışlarındaki otoyollara ulaşım ve bağlantı kolayca sağlanabilmekte. Bu gibi özellikleri ve avantajları sayesinde bölge, ulaşımın kolay olduğu, firmaların lojistik desteğinin sağlanabildiği bir Organize Sanayi Bölgesi haline geldi. 2016 yılında bölgeden 35 milyon dolar üstü ihracat yapıldı. 173 hektarlık arazi üzerine kurulu Düzce Organize Sanayi Bölgesi’de otomotiv, mobilya, tekstil, makine ve metal sektörlerinden firmalar ağırlıklı olarak bulunmakta 2017 itibari ile 58 işletme üretim yapmakta.
Diğer OSB‘ler ile mukayese edildiğinde Düzce Organize Sanayi Bölgesi yatırım için cazip bir tercih. Su dağıtım, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz dağıtım şebekesi, telekomünikasyon, asfalt yol, dijital telefon santralı altyapı çalışmaları tamamlanmış durumda. Yangın suyu altyapısı, elektrik üretim tesisi, buhar üretim tesisi, sıcak su üretim tesisi, merkezi atık su arıtma tesisi bulunmuyor. Atık sular Düzce Belediyesi’nin Atık Su Arıtma Tesisi’ne deşarj ediliyor. Fiber internet altyapısı mevcut.
Düzce Organize Sanayi Bölgesi elektriği 14 km uzaklıktaki Elektrik İletim A.Ş.‘den alıyor. 60 MVA gücünde kurulu elektrik gücü var. 5 milyon metreküp yıllık doğalgaz çekim miktarına sahip. Su sondaj ile elde ediliyor. Giriş ve çıkışlar güvenlik kontrolü altında. Çevre çitler ile güvenlik altına alınmış durumda. TIR parkı var ancak kantar yok.